De Marne 106 8701 MC Bolsward

+31 (0)515 338901 info@Frontandcenter.nl


Front & Center BV.V. krijgt subsidie voor haar kennisoverdrachtproject inzake een zelf ontwikkelde en gepatenteerde technologie, waarbij het de intentie is om deze technologie door te ontwikkelen. De technologie moet worden ingepast in een nieuw te bouwen test- productie omgeving.

De gegevensoverdracht van tekening naar productie verloopt geautomatiseerd, met als eindproduct een gevelpaneel met daarop verlijmde strippen van keramiek, natuursteen, glas of minerale strippen.

De kwaliteit van de verlijming wordt geborgd door gebruik van de ontwikkelde technologie, waardoor doseermethode, lijmsoort, lijmhoeveelheid en droogtijd geoptimaliseerd en weersonafhankelijk wordt.

Daarvoor moet de organisatie vanaf de basis worden opgebouwd. Het bepalen, opstellen en implementeren van een strategisch bedrijfsplan, is een voorbeeld van organisatie innovatie. Verder moeten op te stellen dashboards, KPI’s en het ontwikkelen van calculatiemodellen, een diepgaand inzicht geven, voor wat betreft de mogelijkheden van de ontwikkelen technologie / mogelijkheden voor de doorontwikkeling.

Deze subsidie wordt medegefinancierd door de Europese Unie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen.